ARKITEKT DOUGLAS FERRARI

UDDANNELSE
Jeg er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus under Institut for Arkitektur og Æstetik. Som bygningskonstruktør tog jeg afgang fra Byggeteknisk Højskole i København i 2004. Efter et praktikophold hos Henning Larsen Architects som bygningskonstruktør blev jeg fascineret af den kunstneriske side af byggebranchen. Derfor måtte jeg udforske denne verden ved at videreuddanne mig som arkitekt. Jeg tror på, at min baggrund som tekniker gør, at jeg har en god indlevelsesevne i de problematikker, der kan opstå mellem arkitektoniske intentioner og den tekniske virkelighed.
 
HVORDAN TÆNKER JEG ARKITEKTUR
Jeg har en meget pragmatisk tilgang til arkitekturen og tror på Form Follows Function i relation til kultur og natur. Dertil synes jeg, at arkitektur skal kunne diskutere med konteksten og være demokratisk og socialt bevidst. Jeg synes ligeledes, at det interessante opstår i spændingsfeltet mellem designprocessens kreative/konceptuelle streger og projektets udførelse. I det perspektiv ser jeg mig selv som værende en analytisk skitserende og projekterende arkitekt, som tænker arkitektur i holistiske termer - fra design til økonomi, fra urbanisme til det konstruktive.

UDDANNELSE 

2012    ArchiCad-kursus i Stockholm 

2010    6-ugers intensivt Revit-kursus som efteruddannelse

2010    Afgang fra Arkitektskolen Aarhus 

2009   Kursus i bærdygtigt byggeri hos Andelsforeningen Friland 

2004    Afgang fra Bygningskonstruktørskolen BTH

2001    Afgang fra Teknisk Skole: Teknisk Designer

 

ERHVERVSERFARINGER

2018 - Zeni  Arkitekter

2017 - 2017 Arkitektfirmaet Carsten Følsgaard

2016  - 2017 Vilhelm Lauritzen Arkitekter 

2015  -  2016 Arkitekt hos MLRP Architects  

2014  -  2015 Projektansættelse hos Krato Design

2012  -  2014 Metod Arkitekter 

2012     Arkitektkonkurrence: Rockwool, Rockshell produktudvikling

2012     Arkitektkonkurrence: Rådhuspladsen, København

2011     Arkitektkonkurrence: Ny Våler kirke

2011     Arkitektkonkurrence: Røldal pilgrimscenter

2011     Thing & Wainø Landskabsarkitekter

2011     Udstillingshus for Seier + Sølvsten Arkitekter

2011     Seier + Sølvsten Arkitekter

2011     Virksomhedspraktik hos P+P Arkitekter

2011     Arkitektkonkurrence: Falkonergårdens Gymnasium

2010     Projektering af en villa til myndighedsgodkendelse

2010    Workshop-underviser på Arkitektskolen Aarhus

2010    Arkitektkonkurrence: Den tætte by (video)

2009    Idékonkurrence: Udarbejdelse af havlamper (præmieret)

2008    Fundraising til kunstprojekt på Roskilde Festival

2007    Fundraising til kunstprojekt Aarhus Kulturnat

 

2005    Studiejob hos 3XN: Under min uddannelse som arkitekt havde jeg  

             en kort periode studiejob som konstruktør hos 3XN, hvor jeg var 

             med til at designe konstruktionstegninger

 

2003    Praktik hos Henning Larsen Architects

             Her var jeg med til overdragelsen af IT-Universitetet til kunden,

             hvor jeg fik erfaring i byggesagsbehandling og

             projekteringspraksis m.m. Dernæst fik jeg en stor viden om, 

             hvordan en så stor tegnestue opererer

 

1998  -  2000 RIA: Rådgivende Ingeniører og Arkitekter

             På daværende tidspunkt var jeg en af de få på tegnestuen, 

             der kunne tegne i Cad, og jeg fik derfor meget ansvar i forhold til 

             konstruktionstegninger, kundetegninger og myndighedstegninger

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk